De toate pentru casa ta!

Vino in magazin sa alegi din cea mai mare gama de corpuri de iluminat din Braila – lustre, candelabre, aplice perete, veioze, lampadare.

icon_widget_image Luni-Vineri: 8:00 - 17:30; icon_widget_image Sambata: 8:00 - 14:00 Duminica inchis. icon_widget_image Sos. Buzaului, nr. 149, Braila, Romania. icon_widget_image +4 0752 286 229 icon_widget_image contact@lustre-amenajari.ro

Lustre-Amenajari

Corpuri iluminat camera copii

Corpuri iluminat camera copii – reguli de pozitionare

Corpuri iluminat camera copii – alegerea e usoara daca stii ce sa faci. Camera unui copil are nevoie de o atentie sporita atunci cand vine vorba despre becuri, prize sau fire.

O data din motive de siguranta si a doua oara din dorinta de a folosi lumina intr-un mod cat mai placut si util.

Orice parinte isi doreste sa ofere copilului sau o camera de vis. Pentru asta, iluminatul corect al acesteia are o foarte mare importanta. Cu cat exista mai multa lumina naturala in dormitorul copilului, cu atat mai bine.

Daca la inceput, copilul petrece un numar foarte mare de ore dormind, foarte curand camera sa va deveni loc de joaca, colt de lectura si multe altele.

Prima regula, care nu tine de corpuri de iluminat, dar are totusi legatura cu electricitatea – acopera toate prizele. Poti sa ai incredere ca cel mic si-a invatat lectia si nu o sa umble la priza, insa oricand se pot intampla accidente, asa ca e mai bine sa nu risti nimic.

Din punct de vedere estetic, lumina este cea care scoate in evidenta acel parchet ales dupa cateva luni de cautare, acea piesa de mobila care creeaza intreaga atmosfera. Fara lumina potrivita, nimic din ce ai aranjat cu drag nu o sa arate asa cum iti doresti.

De aceea, conteaza foarte mult ce fel de corpuri de iluminat se vor utiliza, astfel incat sa nu se creeze umbre nedorite, sa nu se deformeze contururile, sa nu degradeze vizual culorile mobilierului si accesoriilor din incapere.

Lumina naturala

Camera copilului trebuie sa fie inundata de lumina naturala. Ea influenteaza totul, de la programul de somn, la starea psihica. Este important ca incaperea in care sta acesta sa fie cea mai luminoasa camera din casa.

Nu vopsi, asadar, geamurile din camera bebelusului si nu lipi abtibilduri pe ele. Peretele din fata geamului trebuie vopsit intr-o culoare cat mai deschisa, pentru a reflecta lumina.

Totodata, atunci cand alegem perdelele si draperiile din camera copilului, ar fi bine sa cumparam produse deschise la culoare – ideal sa fie crem, alb sau bej pentru ca lumina naturala sa poata patrunde cat mai bine in interior.

Mobilierul trebuie asezat cu mare grija, astfel incat patul sa nu fie asezat direct sub geam, ci mai de graba acel loc ar trebui sa fie al biroului. Nu uitati, atunci cand lucram la un birou lumina trebuie sa vina intotdeauna din partea stanga pentru copiii dreptaci si invers.

Nu in ultimul rand, becurile ar trebuie sa lumineze inspre tavan, nu in jos, spre copil. Lumina ar trebui sa fie una galbena, calda, deoarece cea alba, rece, agita.

Corpul de iluminat principal

Copiii au activitati diverse, lucru manual, teme, citit si cel mai important – jucat.

Pentru aceste activitati extrem de importante pentru o dezvoltare armonioasa, avem nevoie de o sursa de lumina care sa recreeze pe cat posibil lumina naturala, dar in acelasi timp sa se potriveasca cu decorul camerei.

Recomandam o plafoniera sau orice alt model care permite luminii sa fie indreptata spre tavan. In functie de varsta copilului, poti sa alegi un design modern, un stil vintage sau corpuri de iluminat tematice. O colectie de plafoniere pentru copii se regaseste pe site-ul nostru.

Orice design alegi pentru corpurile de iluminat din camera copilului, este important sa verifici daca acopera nevoile celui mic: o lumina difuza pe timp de seara, un corp de iluminat central pentru activitatile zilnice si corpuri de iluminat care ofera siguranta. Nu umple camera de veioze care au firele la vedere. Cei mici sunt energici si pot oricand sa se impiedice de ele.

Daca lumina provine doar din centrul plafonului, camera poate fi intunecata in cele patru colturi. Astfel, in mijlocul camerei se face risipa de lumina, iar in colturi aceasta lipseste.

In camera copilului este recomandat a se folosi iluminatul din mai multe puncte. De exemplu lampa de tavan impreuna cu o veioza pentru ca excesul de lumina dispersat dintr-un singur loc poate duce la oboseala, stres si deranjeaza ochii.

In cazul in care lustra are lumina indreptata spre tavan, razele sunt reflectate in intreaga incapere. De aceea, este necesar ca tavanul sa fie vopsit in alb pentru a reflecta cat mai bine lumina.

Lumina de veghe

Lumina de veghe este folosita pe timp de noapte, pentru a-l linisti pe cel mic daca acesta se teme de intuneric. Nu este obligatoriu sa fie folosita, dar multi parinti recurg la aceasta solutie mai ales atunci cand copilul este foarte mic si se trezeste des noaptea.

Cu ajutorul acestei lumini, copilul poate fi schimbat si hranit mai usor, fara sa fie nevoie de o lumina mai puternica, care l-ar putea deranja. Ea trebuie sa fie o lumina difuza, de intensitate cat mai mica, montata in camera bebelusilor sau a copiilor mici.

Poate fi, de exemplu, o lampa inspirata din desene animate sau filme precum Batman sau Star Wars. Un punct de lumina permanent ii poate tine companie copilului in timpul noptii, dar nu este ceva de care un copil are nevoie inca de la inceput.

Daca totusi cel mic nu este pregatit sa renunte la sursa de lumina pe timp de noapte, alege o aplica haioasa pe care poti sa o integrezi intr-o poveste. De exemplu „si ingerasul de pe aplica doarme noaptea, asa ca este nevoie sa stingem lumina”.

Lumina de lucru

Pentru lectura de seara este bine sa se foloseasca o veioza asezata langa pat. De asemenea, biroul si masa de lucru au nevoie de lumina locala.

Lumina de lucru este extrem de importanta, mai ales in decorul camerelor pentru copii si adolescenti, care au teme pentru acasa.

Chiar daca prea multe surse de lumina pot fi deranjante pentru cei mici, o veioza pe noptiera este necesara pentru lecturile de seara. Ea devine obligatorie, insa, daca vorbim despre adolescenti.

De asemenea, atat scolarii, cat si adolescentii au nevoie de o sursa de lumina pe birou. Sursa de lumina de pe masa de lucru, asa cum am mai spus, trebuie sa vina din stanga copilului, daca acesta este dreptaci, si din dreapta, daca cel mic scrie cu stanga.

Cat despre intensitatea luminii, atunci cand cel mic invata, picteaza, citeste sau se joaca, va avea nevoie de o sursa de lumina puternica. Sursele luminoase care au intensitate mai mica tind ai aiba un efect de somnifer si asupra celor mici, nu numai asupra adultilor. Astfel, cei mici vor deveni mai calmi, mai predispusi la o stare somnolenta.

Lumina de accent

Acest tip de lumina are o importanta scazuta comparativ cu celelalte surse de lumina prezentate anterior. Ea are mai mult rol decorativ sau pentru intregirea design-ului din camera.

Lumina de accent are un rol strict decorativ, estetic, deoarece scoate in evidenta anumite piese de mobilier sau decoratiuni.

In camera copilului putem folosi acest tip de lumina pentru a evidentia un tablou frumos realizat de cel mic sau o fotografie de familie.

Recomandam a se evita tuburi sau becuri fluorescente si sursele cu halogen.

Daca a fost util articolul nostru lasa un comentaru mai jos.

Post a Comment