De toate pentru casa ta!

Vino in magazin sa alegi din cea mai mare gama de corpuri de iluminat din Braila – lustre, candelabre, aplice perete, veioze, lampadare.

icon_widget_image Luni-Vineri: 8:00 - 17:30; icon_widget_image Sambata: 8:00 - 14:00 Duminica inchis. icon_widget_image Sos. Buzaului, nr. 149, Braila, Romania. icon_widget_image +4 0752 286 229 icon_widget_image contact@lustre-amenajari.ro

Lustre-Amenajari

Sisteme de iluminat

Sisteme de iluminat – aducem lumina in casa ta

Sisteme de iluminat – aducem lumina in casa ta

Exista pe piata o multime de tipuri de sisteme de iluminat, de exterior sau de interior, realizate din diverse materiale – lemn, metal, sticla, plastic etc., pentru uz casnic sau industrial, intr-o multitudine de culori. Ai de unde alege dar alegerea poate fi dificila uneori.

De ce trebuie sa tinem cont cand alegem o sursa suplimentara de lumina?

In primul rand trebuie sa ne gandim la spatiul pe care vrem sa il luminam, interior sau exterior. Trebuie sa tinem cont si de exteriorul casei pentru cei care doresc sa adauge putina lumina pe o veranda, in curtea casei sau pur si simplu pe peretii exteriori.

In al doilea rand trebuie sa ne gandim la modul in care dorim sa facem lucrul acesta, daca vrem sa utilizam sisteme de iluminat suspendate, pentru masă sau pupitru, pentru podea și așa mai departe.

Iar in al treilea rand trebuie sa ne gandim la designul pe care dorim sa il abordam.

Care sunt tipurile din care putem alege?

  1. Plafonierele sunt solutia clasica si sunt utilizate de mult timp ca singura susrsa de iluminat, ceea ce nu este gresit doar ca rolul lor este limitat deoarece lumina produsa nu ajunge in toate colturile camerei. Daca totusi iti doresti acest tip de sistem, recomandate sunt cele cu led deoarece au o putere putin mai mare decat cele clasice.
  2. Corpurile suspendate sunt din ce in ce mai populare in randul clientilor, utilizate in special in bucatarii sau living, astfel se creeaza un spatiu mult mai intim pastrand totusi lumina centrata pe punctul de interes.
  3. Corpurile de iluminat de perete (aplice) sunt clasice in randul bailor, dormitoarelor, in living sau chiar pe holuri si sunt utilizate de multe ori ca sursa suplimentara de lumina si nu ca una principala.
  4. Spoturile sunt si ele destul de populare in randul Romanilor, acestea fiind intalnite in special in apartamentele tip studio, deasupra rafturilor sau a blaturilor din bucatarie, chiar si deasupra barurilor de interior.
  5. Corpurile pentru podea (lampadare) sunt utilizate de cele mai multe ori in coltul de citit, imediat alaturi de canapea.
  6. Corpurile pentru exterior sunt foarte utile langa usa de la intrare, pentru gradina, intre flori sau chiar si pe o terasa ori unde doresti sa aduci un strop de lumina calda pentru a relaxa putin atmosfera.

Cum putem asocia corpurile de iluminat cu stilul abordat in caminul nostru?

Ei bine, daca am abordat poate un stil clasic in locuinta atunci putem opta pentru lustre, cu siguranta un corp suspendat cu motive nationale sau linii simple se potriveste de minune. In schimb, daca am mers pe un stil vintage ne putem indrepta atentia catre corpuri ce duc in zona felinarelor sau a pendulelor, ele cu siguranta vor duce incaperea in zona acelei perioade.

Stilul modern este foarte cautat de noile generatii, asa ca producatorii au gasit solutii si pentru acestia. Putem opta pentru un sistem de iluminat cu linii drepte, ce functioneaza pe baza de LED-uri, putem opta pentru spoturi, sau putem opta pentru orice sistem complex.
Sunt permise evident si combinatiile intre diverse tipuri de corpuri de iluminat astfel incat sa avem un tot omogen si functional.
La Costidra gasesti cea mai mare gama de corpuri de iluminat din Braila si Galati. Te asteptam cu drag!

Post a Comment