De toate pentru casa ta!

Vino in magazin sa alegi din cea mai mare gama de corpuri de iluminat din Braila – lustre, candelabre, aplice perete, veioze, lampadare.

icon_widget_image Luni-Vineri: 8:00 - 17:30; icon_widget_image Sambata: 8:00 - 14:00 Duminica inchis. icon_widget_image Sos. Buzaului, nr. 149, Braila, Romania. icon_widget_image +4 0752 286 229 icon_widget_image contact@lustre-amenajari.ro

Lustre-Amenajari

Alegerea chiuvetei de bucatarie

Despre materialele utilizate pentru chiuvetele de bucatarie

Materialele utilizate in fabricarea chiuvetelor de bucatarie si calitatea acestora reprezinta principalul criteriu de selectie. Conteaza mult si aspectul acesteia, dar alegerea unui material potrivit va determina intr-o mare proportie calitatea,. rezistenta si durabilitatea chiuvetei de bucatarie.

Chiuveta de bucatarie poate fi fabricata din materiale mai ieftine, dar calitatea lor este una inferioara si se pot zgaria/ pata/ indoi sau sparge mai usor. Intre acestea amintim fierul, fonta, tabla, inoxul (satinat sau nu), acrilul, portelanul, sticla sau compozitul. De asemenea, avem ocazia sa optam pentru materiale de fabricatie mai scumpe,. cu o calitatea superioara si mai rezistente precum granit, marmura, piatra, rasina sintetica.

Chiuvetele din inox

Chiuvetele de bucatarie din inox sunt cel mai frecvent cumparate. Ele reprezinta o alegere buna dovedindu-se suficient de rezistente, placute la aspect, si usor de intretinut. De asemenea au preturi echilibrate. Asta inseamna ca in momentul in care achizitionezi o chiuveta de bucatarie din inox de o calitate superioara. poti fi sigur ca ai scapat de multe probleme (de exemplu:zgarieturi, deformari sau pete de calcar). Cele mai multe chiuvete din inox au prevazut in partea inferioara un tampon de absorbtie a zgomotului. Astfel nu va mai exista problema zgomotului facut de apa care curge in cuva acesteia. Alegerea unei chiuvete din acest material va transforma orice bucatarieintr-una moderna datorita aspectului sau lucios.

Chiuvetele din granit sau din marmura

Dupa cum am amintit chiuvetele de bucatarie din granit sau din marmura sunt considerate modele de lux si sunt alese de utilizatorii care isi doresc o bucatarie in stil elegant. Ele au un cost mai ridicat fata de celelalte modele existente pe piata insa transforma bucataria intr-una cu adevarat unica.

Chiuvetele de bucatarie din compozit au un pret mai mic decat al celor de marmura sau granit incadrandu-se insa in acelasi stil elegant. Ele pot inlocui cu succes variantele mai scumpe datorita faptului ca au o greutate mult mai mica in comparatie cu acestea. Se remarca prin rezistenta crescuta la socuri, zgarieturi sau temperaturi inalte.

Alte materiale utilizate pentru chiuvetele de bucatarie

Daca decidem sa achzitionam chiuvetele de bucatarie din fonta sau din ceramica trebuie sa stim ca acestea sunt extrem de elegante. Totusi, ele se dovedesc a fi fragile putandu-se deteriora la cele mai mici lovituri.

Desi au un aspect cu totul deosebit, chiuvetele din sticla nu sunt o alegere fericita pentru bucatarie. Ele au dezavantajul de a fi foarte fragile, reprezentand cu adevarat o solutie in cazurile in care nu sunt utilizate pentru spalarea vaselor.

In ultima perioada si chiuvetele de bucatarie din acril au captat interesul. Acest fapt se datoreaza in principal pretului mic. Trebuie sa stiti insa ca acrilul nu se prezinta foarte bine la temperaturi ridicate chiuvetele putandu-se deforma usor. De asemenea si riscul zgarierii suprafetei este unul crescut fiind necesara o atentie sporita manipularii obiectelor pe care chiuveta le gazduieste.

 

Ti-a fost de folos acest articol? Nu ezita sa ne lasi un comentariu.

Post a Comment