De toate pentru casa ta!

Vino in magazin sa alegi din cea mai mare gama de corpuri de iluminat din Braila – lustre, candelabre, aplice perete, veioze, lampadare.

icon_widget_image Luni-Vineri: 8:00 - 17:30; icon_widget_image Sambata: 8:00 - 14:00 Duminica inchis. icon_widget_image Sos. Buzaului, nr. 149, Braila, Romania. icon_widget_image +4 0752 286 229 icon_widget_image contact@lustre-amenajari.ro

Lustre-Amenajari

Design interior

Design interior. Retro. Vintage. Clasic.

Stiluri in design interior

Stilul retro in design interior 

Se confunda la propriu cu cateva decenii de stiluri, termenul este folosit pentru a descrie o amenajare interioara a unor stiluri mixte si obiecte care sunt influentate de tendinte si stiluri din trecut. Definitia este ambigua si poate duce la confuzii. Termenul este mai frecvent utilizat pentru a descrie stilul de design interior din anii 1950, 60 si 70; dar cum ne aflam in anul 2020, anii 80 si 90 devin si ei retro.

Cum putem adopta acest stil? Simplu, stilul retro este caracterizat de bucurie, viata, culori stralucitoare, design-uri salbatice si un sentiment general de „talent”. Culorile caracteristice acestui stil sunt: verde avocado, galben mustar in combinatii de maro, alb si negru acromatic, negru, portocaliu si rosu, precum si purpuriu si roz.

Ce putem spune despre mobilier? Cand ne referim la design interior si la stilul pe care il abordam vorbim si de obiecte care, la prima vedere, sunt incompatibile dar in fapt ele sunt functionale si confortabile. Formele sunt in general fluide si lasa locul culorilor sa se exprime. Mobilierul in stil retro are o simtire abstracta, fiecare piesa luptand aproape pentru a fi in lumina reflectoarelor ca punct focal al camerei.

Canapele sunt largi si alungite cu perne multi-colorate, pentru un plus de culoare. Anii 60 au fost perioadele de progres, permitand utilizarea materialelor neobisnuite pentru productia de mobilier: cauciuc, plastic, sticla etc. De exemplu, plasticul este foarte raspandit in productia de scaune, mese, abajururi sau suporturi de lampa si altele.

Cum decoram? Putem opta pentru obiecte neobisnuite si luminoase, precum si o cantitate uriasa de carti. Interiorul ar putea contine covoare pufoase aruncate intr-o dezordine controlata prin camera. Decoratiunile spectaculoase sunt caracteristica stilului retro, iar micul mobilier nu face exceptie de la regula.

Stilul vintage in design interior

Include caracteristici atat de gratioase precum feminitatea, eleganta. De asemenea, contine un farmec de nedescris al lucrurilor vechi, precum o patina de pe sfesnicul din arama vintage. Pentru a pune in aplicare acest stil, ai nevoie nu numai de mobilier, tesaturi sau vase antice, ci si de abilitati speciale de maestru si o abordare creativa. Ar trebui sa fii specialist in acest domeniu.

Cum distingem acest stil? Ar trebui sa contina un numar mare de elemente decorative. De exemplu, ramele de oglinda vintage, tesatura cu model subtil, vesela (care poate fi de fapt veche), vaze, ceasuri, articole decorative etc.

Interiorul vintage este strans legat de flori. Poate fi un buchet de margarete de camp sau trandafiri de camin. Compozitia este plasata in vaze de cristal sau metal. Dar daca aveti flori uscate, va fi mai potrivit sa folositi o vaza ceramica sau un cos de rachita. Cu toate acestea, este necesar sa aranjati totul intr-un mod in care buchetul sa nu para o opera de arta, ci sa arate putin inclinat, ca si cum tocmai ar fi fost batut de vant. De asemenea, puteti adauga fluturi sau o ramura cu fructe de padure pentru a crea o dispozitie adecvata. In cele din urma, ar trebui sa reflecte romantismul si simplitatea vietii.

Ati adoptat acest stil dar nu stiti ce culori se potrivesc stilului vintage? Ei bine, culorile predominante si caracteristice acestui stil sunt cu siguranta alb, bej, liliac si alte nuante deschise de la albastru-gri la gri-verde.

Cum asociem obiectele de mobilier cu podeaua si tavanul? Plafoanele trebuie sa fie numai naturale. Astfel, nu puteti utiliza tavane intinse sau panouri din plastic. Ar fi deosebit de bine daca tavanul ar avea fisuri si nereguli. Rezulta in crearea unei dispozitii gratioase speciale si a farmecului interior.

Pardoseala este, de asemenea, din lemn natural sau parchet. In plus, efectul de imbatranire artificiala se va potrivi cu dispozitia interioara. Crapaturile, jetoanele si frays-urile (spatiul creat la imbinarea a doua bucati de parchet) sunt permise si ele, dar totul ar trebui sa corespunda la incadrarea camerei.

Ar putea exista doar doua tipuri de pereti – monocromatici sau cu tapete modelate. Daca ati decis sa le acoperiti cu alb pur, este important sa acordati atentie mobilierului si accesoriilor corespunzatoare.

Stilul vintage va ofera o oportunitate de a crea o anumita dispozitie si de a evidentia o individualitate fara a cheltui multi bani, deoarece este disponibil si usor!

Stilul clasic in design interior

Acest stil se formeaza in jurul a trei elemente centrale: simetrie, ordine si echilibru. Se foloseste un element central, in jurul caruia este decorata incaperea. O camera in stilul clasic porneste de la un punct central, ce imparte camera in doua parti simetrice, construite in oglinda. De exemplu o soba de teracota sau un tablou.

Cum definim si diferentiem acest stil? Ei bine, trebuie sa tinem cont de anumite elemente precum: utilizarea coloanelor, ce amintesc de Grecia sau Roma antica, modele drepte, ton pe ton de pe pereti sau draperii sunt un indiciu ce ne ajuta sa identificam stilul clasic. Materialele folosite sunt elegante, fara a fi ostentative. De cele mai multe ori, se opteaza pentru materiale precum bumbac, catifea sau panza.

Ce culori trebuie sa utilizam? Precum fiecare stil si clasicul tine de o paleta de culori ce este adesea inspirata din natura; o gama variata de nuante de galben, albastru, verde, maro, gri sau roz pal este tipica acestui stil. Se poate folosi si albul, insa o nuanta mai stearsa. Pardoseala este din lemn, piatra sau marmura.

Post a Comment